Varukorg
✓ Expressleverans ✓ Diskreta Paket ✓ Låga priser

ALLT OM ANALSEX

Hur känns analsex?

Analsex är all form av smek, lek, slick och penetration av anus och området omkring, på egen hand, med en sexleksak eller tillsammans med en partner. Området kring anus är fullt av nervtrådar vilket gör det till en mycket erogen och känslig zon som många tycker är väldigt skön att stimulera. 

Kvinnors G-punkt sitter en bit upp i slidan, och stimulering av denna brukar medföra intensiva orgasmer. Vid penetrerande analsex kan man komma åt denna punkt via anus då man stimulerar slidans bakvägg. Då nervtrådarna kring och i anus även är sammankopplade med nervändar i hela underlivet tycker många kvinnor att analsex är väldigt sexuellt tillfredsställande. För män blir prostatan, även kallad p-punkten, stimuleringsfokus vid penetrerande analsex. P-punkten är en beröringskänslig körtel som sitter en bit upp i anus och när man stimulerar denna punkt kan det resultera i en betydligt mer kraftfull orgasm än vid en vanlig utlösning.

Det är väldigt viktigt att man tar det lugnt när man har analt samlag och går långsamt fram för att undvika att man skadar sig. Lyssna på kroppen och lyssna på din eventuella partner och använda rikligt med glidmedel.

Vad ska man tänka på när man har analsex första gången?

Om man är helt ny inom området så ska man tänka på att ta det riktigt lugnt första gången man har analsex. Lär känna din anal och området runt omkring, smek och känn efter vad som känns skönt. Känns det inte bra, prova något annat, känns det bra, fortsätt utforska. Exempelvis, testa att stoppa in ett finger. Om du känner dig redo så kan du fortsätta genom att införskaffa en mindre analplugg och utforska den tillsammans med rikligt med glidmedel. Om du fortfarande tycker att det känns bra och skönt så är det bara att fortsätta utforska världen av anal stimulans. 

Tre tips första gången du har analsex

  1. Slappna av och spänn dig inte
  2. Smek och utforska försiktigt med fingret tills du känner dig bekväm att gå vidare
  3. Använd mycket glidmedel


Gör analsex ont?

Om analsex upplevs som smärtsamt ska det absolut inte utövas. Om det gör ont kan det exempelvis bero på att man inte blivit tillräckligt uppvärmd, att man har för lite eller inget adderande glidmedel och friktionen blir för smärtsam. En annan anledning till att man kan uppleva en känsla av obehag eller smärta är om man spänner sig och inte kan slappna av. Som hjälpmedel finns det sprayer och serum som man applicerar vid analområdet med en mild dövande och avslappnande effekt.

Vilket glidmedel ska man använda vid analsex?

Det är otroligt viktigt att använda rikligt med glidmedel vid analsex. Till skillnad från vaginan så producerar anus inget eget, naturligt glidmedel. För att undvika att förorsaka friktionsskador är det därför viktigt att investera i ett bra glidmedel. Vilken typ av glidmedel man väljer att använda är givetvis upp till var och en. Men många föredrar silikonbaserade då dessa ger ett bättre, mer långvarigt glid och är betydligt drygare än vattenbaserade.

Givetvis finns det även vattenbaserade glidmedel som är speciellt framtagna för analsex, och dessa brukar innehålla ingredienser som ger bättre glid än andra glidmedel som är vattenbaserade.

Använder du en sexleksak som är tillverkad i silikon så bör du använda ett vattenbaserat glidmedel för att undvika att leksaken tar skada. Undvik även oljebaserade glidmedel vid användning av sexleksaker, då även detta kan ha en negativ effekt på materialet.

Hur rengör man anus innan analsex?

Att kännas sig fullkomligt ren och fräsch innan man har analsex känns som en hög prioritet för alla utövare. Ett populärt verktyg att använda sig av är en analdusch. En analdusch är en rund utformad pump med tillhörande pipett, som du fyller med vatten, för in och klämmer åt. På så sätt kommer ett lagom kraftfullt vattentryck rengöra din anal inifrån för säkert och trevligare analsex. Analduschar finns i olika storlekar och format, och med olika munstycken för olika stimulansfunktioner.

Många uppskattar även att använda analduschen i ett sexuellt stimulerande syfte och den går även utmärkt att använda till vaginal rengöring.

Det finns även flödesreglerande munstycken som man kan skruva på duschslangen för direkt och smidig rengöring.

Vilka är de bästa sexleksakerna för analsex?

Det beror sig helt på vilken slags anal stimulans du är ute efter, då det finns en uppsjö av alternativ. Dock är det viktigt att du väljer en leksak som faktiskt är framställd för just anal penetration, då dessa är designade och utformade på ett sätt som gör dem säkra och trygga att använda till just detta ändamål. Nedan har vi listat vissa typer av anal stimulans och förslag på riktigt bra och populära leksaker från Blush Me:

  • Prostatastimulering

Området kring och i anus hos män är fullt med nerver som gör det väldigt känsligt, många upplever att stimulering och massage av prostatan och perineum med sexleksaker och prostatastimulatorer är väldigt skönt och upphetsande. Prostatastimulatorer är vanligtvis försedda med intensiva vibrationer för att uppnå maximal stimulans.

  • Analdildos

Denna produkt är utformad för säker anal penetration. Precis som vanliga dildos finns det mängder av varianter som fyller olika funktioner. Vissa är utformade för dubbelpenetration och andra för att komma åt prostatan eller g-punkten. Oftast är de lite smalare i toppen för en enklare och mer bekvämare införing.

  • Analpluggar

Även denna produkt är till för att stimulera prostata eller g-punkt. Det finns med eller utan vibration, uppblåsbara, med dragring, sugpropp eller ankarbas. Du kan även införskaffa ett analpluggs paket där du får olika storlekar att testa dig fram med. Tillverkade i glas, metall, silikon eller plast – speciellt utformade för trygg och bekväm anal stimulans.

  • Analkulor

Denna produkt består av en kedja som är försedd med kulor i olika storlekar med en dragring i ena änden för säker användning. Många upplever en väldigt intensiv känsla när man för in dessa i anus för att sedan retsam dra ut dem, kula för kula. Dessutom kan orgasmen bli betydligt mer intensiv om man drar ur analkulorna precis vid klimax.

För den mer avancerad utövaren finns det ett fantastiskt urval att större och grövre produkter, allt för att utforska nya möjligheter. Uppskattar man fisting och anal stretching så har Blush Me garanterat produkter som tilltalar. Observera att dessa produkter inte är till för nybörjaren utan för den som har utövat analsex under en längre tid och vet vad de gör.

Tänk på att kondom är det enda preventivmedlet som skyddar mot sexuellt överförbara könssjukdomar. Det motverkar även risken för att få urinvägsinfektion och urinrörskatarr vid analsex.

Undvik att växla mellan anal och vaginal penetration med samma kondom, då det är hög infektionsrisk för kvinnan om tarmbakterier kommer in i slidan.